Blog

De voordelen van tegels op je dakterras

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Maar waarmee leg je een dakterras aan? Wij zetten een aantal voordelen van tegels op dakterrassen op een rij.

Het dakterras blijft strak en stabiel

Als het dakterras goed is aangelegd, met de juiste tegels en bijbehorende onderliggende systemen, kunnen de tegels horizontaal of verticaal niet verschuiven. Dakterrasvloeren van bijvoorbeeld hout kunnen gaan ‘werken’ of kromtrekken, met instabiliteit als gevolg. Ook de uitstraling kan hierdoor minder worden.

Regenwater loopt onder de tegels weg

Dakterrastegels worden zó aangebracht op de dakbedekking dat water goed weg kan lopen door naden tussen de tegels en door ruimte onder de tegels. De snelheid van de waterafvoer is afhankelijk van het soort tegels (nemen de tegels zelf water op?) en de ligging van het terras (zon, wind of beschutting?).

Het is een veilige ondergrond

Hout kan gevaarlijk glad worden als het nat wordt. Betonnen of keramische tegels niet. Uiteraard moet je altijd alert zijn bij eventuele natte oppervlakken en is het onnodig om te zeggen bij vorst alles glad kan worden. Dakterrassen en galerijen kunnen bij vorst, net als bruggen en viaducten, sneller glad worden dan terrassen op de grond.

Gemakkelijk in onderhoud

Het voordeel van dakterrastegels is dat ze gemakkelijk te verwijderen en terug te leggen zijn als er onderhoud aan het dak nodig is. Bovendien is het onderhoud van de tegel zelf ook eenvoudig. Hout moet regelmatig geolied of gebeitst worden. Bij betonnen of keramische tegels volstaat een eenvoudige schoonmaakbeurt met water en een natuurlijk reinigingsmiddel, als je dat nodig vindt.

Diverse materialen en kleuren mogelijk

Tegels zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en formaten. Er is altijd wel iets dat past bij de sfeer en uitstraling die je zoekt. Zelfs keramische tegels zijn verkrijgbaar met een stoere betonlook of een warm houtmotief. Hou bij de keuze wel rekening met de belasting van de tegels.

Wat is het verschil?

Dreentegel® vs. Ballasttegel.

Bekijk de infographic

Meer weten?

Neem contact op