Blog

Een kleine of grote beurt?
Als het maar regelmatig gebeurt!

Hans Mutsaers
Key Account Manager

Bij auto’s is het vanzelfsprekend: na een bepaald aantal kilometers of in ieder geval elk jaar een onderhoudsbeurt. Het op tijd uitvoeren van een beurt, kan veel problemen voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan genezen. Zo is het ook met parkeerdaken.

Denk je eens in wat er allemaal gebeurt als je met je auto op een parkeerdak rijdt. Je rijdt met fikse snelheid de helling omhoog, maakt een bocht om naar een vak te rijden, remt om te stoppen, rijdt achteruit om weer te vertrekken, keert en remt en rijdt weer weg. En dat in een jaar tijd, op een gemiddeld shopping center, zo’n miljoen keer!

Regelmatig onderhoud
Natuurlijk is het dak er constructief voor gemaakt en is het Pardak®systeem speciaal voor parkeren op daken. Maar je kunt je voorstellen dat hier heel wat krachten bij komen kijken. Als dat jaar in, jaar uit zo door gaat zonder even te checken of alles nog goed zit, kunnen er problemen ontstaan. Een auto is ook gemaakt om te rijden, maar alles slijt bij het gebruik er van. Daarom adviseren wij om op vaste momenten, afhankelijk van het dak, een onderhoudsbeurt te doen. Regelmatig onderhoud, waardoor het dak op een goed kwaliteitsniveau blijft, is minder kostbaar dan één keer in de vijf of tien jaar grootschalig onderhoud.

Drie onderdelen
Onderhoud van een parkeerdak bestaat uit drie onderdelen: inspectie, reparatie/herstel en reiniging. Het dak wordt geïnspecteerd op een aantal vaste onderdelen die van belangrijk zijn voor een goed en stabiel parkeerdak. Mocht het nodig zijn dan wordt reparatie of herstel meteen of zo snel mogelijk uitgevoerd. Ook kan het zijn dat we bijvoorbeeld hemelwaterafvoeren moeten schoonmaken of dat we reiniging van het hele dak adviseren, in het geval van bijvoorbeeld ongewilde plantengroei of groene aanslag.

Onderhoudsboekje

Wil je weten hoe zo’n onderhoudsbeurt er precies uit ziet?

Download dan het hier het onderhoudsboekje voor parkeerdaken

Meer lezen?

Meer weten over onderhoud?

Neem contact op