Blog

Eenvoudig te installeren valbeveiliging voor het platte dak

Met het BiboBlock bieden wij een permanent en duurzaam valbeveiligingssysteem. In deze blogpost lees je alles over de eenvoudige installatie ervan.

Het BiboBlock® wordt, afhankelijk van het type dakbedekking, op het dak gebrand of verlijmd. Dat is meteen het grote voordeel van dit systeem: het dak en de dakbedekking worden NIET doorbroken.

Ondergrond schoonmaken
De installatie is eenvoudig. Bij het plaatsen van een BiboBlock® wordt eerst de ondergrond schoon en droog gemaakt.

Op het dak branden (optie 1)
Bij het plaatsen op bitumen dakbedekking verwijder je eerst de folie van de plakzegels aan de onderzijde van het BiboBlock. Deze verwarm je met een brander, totdat ze glimmen. Ook de dakbedekking moet worden verwarmd met een brander, totdat deze glimt. Vervolgens kun je het het BiboBlock® met behulp van een kraan op de juiste plek plaatsen.

Op het dak lijmen (optie 2)
Op kunststof dakbedekking óf als er geen open vuur op het dak gebruikt mag worden, kan het BiboBlock verlijmd worden. Hiervoor gebruik je speciale BiboFix 2K-PUR (eventueel met een primer). Dit meng je volgens de gebruiksaanwijzing en breng je aan op de rubberen tegeldragers aan de onderzijde van het BiboBlock. Vervolgens kun je het BiboBlock op de juiste plek plaatsen.

Veiligheid
Deze eenvoudige installatie van het BiboBlock zorgt voor veiligheid. De kans om het BiboBlock onjuist te bevestigen is zeer klein en dat vergroot de zekerheid. Bovendien kan het BiboBlock door deze eenvoudige installatie ook op renovatieprojecten worden geplaatst.

MAAK KENNIS MET HET BIBOBLOCK!

Speciaal voor de lezers van ons blog bieden wij gratis een miniatuur BiboBlock-sleutelhanger aan. Ontvangen?

Meer lezen?

Meer weten?

Neem contact op