Blog

Groot formaat tegels voor dakterrassen

Stoer, ruim en robuust. Met groot formaat tegels leg je het accent op moderniteit. Door het gebruik van groot formaat tegels ontstaan ruime vlakken met een gering aantal naden. Combineer eindeloos en creëer een trendy en ruim dakterras of dakplein.

Speciaal voor deze trend van groot formaat tegels, beschikken we over een uniek ophoogsysteem zodat groot formaat tegels ook op dakterrassen gebruikt kunnen worden: DNS®Large. Hiermee kunnen grote tegels opgehoogd en genivelleerd worden.

Goede drukverdeling

Om de gewenste hoogte te bereiken wordt de DNS®Large buis gebruikt. Met een bouwlaser wordt de exacte hoogte bepaald van elke buis. Deze wordt op de juiste maat gezaagd en geplaatst in een drukverdeelvoet, bovenop plaatst men een schijf, waarop de tegels worden geplaatst. Door de buis met een doorsnede van 16 cm is er een groot drukoppervlak om krachten te verdelen. De combinatie van een sterke drukverdeelvoet en –schijf (met een doorsnede van 24,5 cm) en de DNS® buis zorgt voor een stabiele en strakke fixatie met de groot formaat daktegel.

Ophoging tot één meter

DNS®Large dient te worden toegepast bij tegels groter dan 60×60 cm of bij een ophoging van meer dan 40 cm. DNS®Large kan tot één meter hoogte ophogen en nivelleren.

Diverse soorten tegels

Groot formaat tegels zijn er in diverse soorten en formaten te krijgen. Dreen®Magna (6 cm dik) en Dreen®Robusto (8 cm dik) zijn moderne tegels van beton in het formaat 80×80, 100×00 of 120×60 cm. Met een strakke toplaag van een kleurechte natuurkorrel of een krachtige uitgewassen deklaag.

Groot formaat keramische tegels

Nieuw is Dreen®Ceramica in grote formaten. Van Beurden: Keramische tegels voor dakterrassen zijn al langer de trend, maar naast de formaten 60×60 cm, 90×45 cm en 120×60 cm, zijn deze nu ook in het formaat 90×90 en 120×120 beschikbaar. Ook deze tegels kunnen in combinatie met DNS®Large goed toegepast worden op dakterrassen. Met de kleurlijnen Wood Look, Stone Look of Concrete Look kan er eindeloos gecombineerd worden, passend bij de gewenste uitstraling.

Doe inspiratie op!

Benieuwd naar onze projecten met groot formaat tegels en DNS®Large?

Meer over DNS®Large

Alle mogelijkheden weten?

Neem contact op