Blog

Parkeerdek of parkeerdak, wat is het verschil?

Een parkeerdek of een parkeerdak, dat is toch hetzelfde? Hoewel er bij de woorden maar één letter anders is, zijn de verschillen in het echt iets groter.

Het grootste onderscheid zit ‘m in wel of geen isolatie. Bij een ongeïsoleerde situatie spreken we van een parkeerdek. Denk hierbij aan een verhoogde parkeerplaats of meerdere parkeerlagen boven elkaar in een garage.

Bij een parkeerdak wordt er wel geïsoleerd. Deze isolatie is ook nodig, omdat er bij een parkeerdak altijd een ruimte onder het dak zit, die gebruikt wordt. Denk hierbij aan parkeergelegenheid boven winkels, boven appartementen of boven kantoren. De isolatie kan hierbij zo wel boven de waterdichte laag (omkeerdak) als onder de waterdichte laag (warm dak) worden aangebracht.

De systemen van Zoontjens zijn parkeerdaksystemen. Dat wil zeggen dat wij in bijna alle gevallen werken op daken waar leefruimtes onder zitten. Deze daken moeten aan nogal wat eisen voldoen; auto’s rijden, remmen, keren en parkeren boven uw hoofd. Het parkeerdak moet bestand zijn tegen verschillende snelheden en intensief gebruik. Door jarenlange ervaring, expertise en innovativiteit hebben we verschillende oplossingen voor normaal, intensief of zwaar verkeer op de daken:

  • Pardak®80 voor kantoorgebouwen en garagebedrijven met lage verkeersintensiteit of voor daken die gerenoveerd dienen te worden
  • Pardak®110 voor bedrijven en winkelcentra met hoge gebruiksintensiteit en veel parkeerbewegingen
  • Pardak®XL voor bedrijven en winkelcentra met zwaar verkeer

Meer weten?

Neem contact op