Blog

Permanente en duurzame valbeveiliging

Het BiboBlock is een permanent en duurzaam valbeveiligingssysteem. Dit valbeveiligingssysteem beschikt over unieke eigenschappen die het mogelijk maken om op elk plat dak een veilige werkplek te creëren.

Het BiboBlock is een zware betonnen tegel met daarin een dikke RVS stalen ring geïntegreerd. Aan dit blok kunnen dakgebruikers zich zekeren, rechtstreeks of met levenslijnen, om veilig op het dak te werken. Het BiboBlock wordt bevestigd op het dak zonder doorbreking van de dakbedekking.

Permanente valbeveiliging
Het Biboblock is een permanente valbeveiliging. Dat wil zeggen dat het vast ligt op een gebouw en altijd en direct beschikbaar is als er op het dak gewerkt moet worden. Het vergt slechts een eenmalige investering en installatie. Zo is het dak altijd een veilige werkplek.

Levensduur
De eerste BiboBlocks zijn ruim 15 jaar geleden gelegd en deze zijn nog steeds in topconditie. De levensduur van een BiboBlock is op z’n minst gelijk aan het gebouw waar het op ligt. Het onderhoud van een BiboBlock betreft slechts een visuele inspectie één keer in de vijf jaar.

Circulair
In de producten die Zoontjens produceert en verkoopt, gebruiken we zoveel mogelijk gerecyclede producten. Zo ook in het BiboBlock: beton- en puingranulaat voor de tegel en oude autobanden voor de rubberen tegeldragers. Daarnaast is een BiboBlock systeem demontabel en remontabel. In het geval van renovatie of sloop van een gebouw, kan het BiboBlock één op één hergebruikt worden. Het BiboBlock hoeft alleen opnieuw geïnstalleerd (gebrand of verlijmd) worden. Het BiboBlock past heel goed in circulaire bouw.

MAAK KENNIS MET HET BIBOBLOCK!

Speciaal voor de lezers van ons blog bieden wij gratis een miniatuur BiboBlock-sleutelhanger aan. Ontvangen?

Ik wil een miniatuur BiboBlock!
Neem contact op

Meer lezen?