Blog

Valbeveiliging met de modernste veiligheidseisen

Met het BiboBlock bieden wij een permanent en duurzaam valbeveiligingssysteem. In deze blogpost vertelt Paulien Servaes over de veiligheid van dit product.

Het veilig uitvoeren van werkzaamheden op hoogte blijft één van de belangrijkste uitdagingen in de bouwsector. Vallen van hoogte is nog steeds de meest voorkomende oorzaak van ernstige arbeidsongevallen. Het BiboBlock zorgt snel en eenvoudig voor een veilige werkplek voor het werken op platte daken.

Het BiboBlock wordt, afhankelijk van het type dakbedekking, op het dak gebrand of verlijmd. Aan het blok kunnen dakgebruikers zich zekeren, rechtstreeks of met levenslijnen, om veilig op het dak te werken.

Eisen en normen
De modernste eisen op het gebied van veiligheid zijn bij de ontwikkeling van het BiboBlock valbeveiligingssysteem in acht genomen. Het volledige systeem voldoet aan geldende welzijnsregels en aan de gestelde eisen van EN 795 norm.

Statische en dynamische testen
Het BiboBlock valbeveiligingssysteem is als eerste systeem inclusief bevestiging in zijn toepassing getest door het Britse SATRA Technology Centre. Dit doen ze door het BiboBlock op verschillende soorten dakbedekking te bevestigen en statische en dynamische testen uit te voeren. Het BiboBlock valbeveiligingssysteem voldoet in alle gevallen ruimschoots aan de normen.

Installatie zonder foutkans
Ook de eenvoudige installatie van het BiboBlock zorgt voor veiligheid. De kans om het BiboBlock onjuist te bevestigen is zeer klein en dat vergroot de zekerheid.

Veilig gevoel
Het BiboBlock biedt niet alleen feitelijke veiligheid en zekerheid, maar ook gevoelsmatig. Je zekert je aan een maar liefst 192 kilogram zwaar wegend blok dat vast ligt op het dak. Diverse malen is gebruikers de keuze voorgelegd welk anker zij zouden gebruiken als het er op aankomt: het BiboBlock. Veiligheid voorop!

MAAK KENNIS MET HET BIBOBLOCK!

Speciaal voor de lezers van ons blog bieden wij gratis een miniatuur BiboBlock-sleutelhanger aan. Ontvangen?

Ik wil een miniatuur BiboBlock!

Meer blogs lezen?

Meer weten?

Neem contact op