Blog

Vijf voordelen van het BiboBlock

Vallen van hoogte blijft een veel voorkomende oorzaak van zware arbeidsongevallen in de bouwsector. Om dit te voorkomen heeft België bijzonder strenge regels voor de coördinatie van de veiligheid bij tijdelijke werkzaamheden op hoogte. De werkgever is wettelijk verplicht om maatregelen te nemen die de veiligheid van de werknemer waarborgt.

Zoontjens biedt voor werkzaamheden op platte daken het BiboBlock valbeveiligingssysteem. Dit is een betonnen tegel van 192 kilogram in de afmeting van 900 x 900 x 110 mm, waarin een twaalf millimeter dikke RVS stalen ring is geïntegreerd. We zetten vijf voordelen van het BiboBlock voor je op een rijtje:

 1. Geen perforatie van de dakhuid
  Het BiboBlock wordt óp de dakhuid aangebracht. Voor de bevestiging hoeft de dakhuid niet doorboord te worden. Dit betekent dat er geen kans op lekkage is.
 2. Geen verankering met de onderconstructie nodig
  Het BiboBlock is voorzien van vier rubberen tegeldragers, al dan niet met bitumineuze plakzegels, waarmee het op het dak wordt verkleefd. Er is geen verankering met de onderconstructie nodig, waardoor het BiboBlock ook geschikt is voor renovatieprojecten.

 3. Toepasbaar op verschillende types dakhuiden
  Het BiboBlock systeem is geschikt voor verschillende types dakbedekking en daardoor breed toepasbaar.

 4. Gaat jarenlang mee
  De levensduur van het BiboBlock valbeveiligingssysteem is minstens gelijk aan het gebouw waarop het wordt aangebracht. Bovendien kan het BiboBlock valbeveiligingssysteem na een renovatie worden hergebruikt.

 5. Het is permanent
  Daken worden regelmatig betreden voor inspectie en onderhoud. Het BiboBlock is permanent aanwezig en daardoor hoeven er niet voor elke klussen nieuwe, dure veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Er wordt altijd voldaan aan de verplichte eisen.

Meer lezen?

Meer weten?

Neem contact op