Blog

Wat kost een dakterras met tegels?

Een gemeenschappelijk dakplein met de buren, een dakterras om te lunchen met collega’s of een entreedak voor de bewoners van een appartementencomplex. In bijna elk nieuwbouwproject wordt het dak ingericht om te gebruiken. Een goede ontwikkeling! Om deze daken begaanbaar en beloopbaar te maken, bieden wij een breed assortiment aan dakbestratingsproducten. Van kleine dakterrassen tot complete daktuinen, voor elk dak is er een oplossing. We deelden al eerder de voordelen van tegels voor het dakterras. Maar wat kost dat nou precies? Dat hangt af van een aantal factoren. 

Formaat en soort tegel

Kies je voor een grijze Dreen®Nxt of eentje met een gekleurde deklaag? Ga je voor een Dreen®Elegance tegel of misschien wel een Dreen®Ceramica met houtlook? Werk je met een standaard formaat (50×50 of 60×60 cm) of juist een groot formaat tegel of misschien een minder gangbare afmeting? Allemaal factoren die van belang zijn voor de uiteindelijke prijs.

De grootte, vorm en ligging van het dak

Ook de grootte en de vorm van het dak wegen mee in de kosten. Een groot vierkant dakterras is eenvoudiger aan te leggen dan meerdere, kleine dakterrasjes. De vorm is daarbij ook belangrijk; schuine randen, ronde vormen of andere bijzondere figuren vergen meer zaagwerk en pas-tegels. Ook de bereikbaarheid van het dakterras speelt een rol. Kunnen materialen gemakkelijk op het terras gehesen worden of moeten de tegels één voor één met een lift naar hun plek gebracht worden?

Afschotvolgend of ophogend

Een ander belangrijk aspect is de manier waarop je het dakterras aanlegt. Leg je het met het afschot mee of leg je het op hoogte en waterpas? De laatste optie brengt wat meer materiaal en arbeid met zich mee, maar is wel het meest gangbaar en voor het uiteindelijke gebruik het fraaist.

Voor een offerte op maat

Neem contact op