Blog

“Wij gaan onze droom waar maken”

Eric Roovers
Project manager

Al 17 jaar zit Eric Roovers op zijn plek bij Zoontjens. Onze projectleider, van voornamelijk buitenlandse projecten, gaat nu een jaar iets heel bijzonders doen: op 31 maart 2022 vertrekt hij samen met zijn vrouw op wereldreis. Waarom, waar, wat en hoe? We vragen hem het hemd van het lijf.

Wat doe je bij Zoontjens?
“Als projectleider begeleid ik de uitvoering van de projecten die door Zoontjens verkocht zijn. En dan met name in België en de andere Europese landen waar we werken. Vanaf het moment dat we het project gaan uitvoeren kom ik in beeld: ik maak afspraken over de details, planning en startdatum met de klant en houd het contact met onze onderaannemers of collega’s die het project gaan leggen. Eigenlijk zorg ik ervoor dat de hele uitvoering goed verloopt. Het leukste daaraan vind ik de afwisseling. Geen dag is hetzelfde en ook geen project is hetzelfde. Het ene werk is appeltje-eitje en het andere is een enorme uitdaging. Daar hou ik van.”

Wat is je grootste passie?
“Reizen! Samen met mijn vrouw Claudia heb ik de passie om de wereld te zien, te ontdekken en te beleven. We vinden het fantastisch om meer te zien dan alleen Nederland of Europa en vooral het avontuurlijke wat (sommige) reizen met zich mee brengen is wat ons lokt. Culturen ontdekken. Nieuwe dingen zien. En bovenal het onwetende: je weet niet wat je gaat zien, wat je tegenkomt en hoe de dag gaat verlopen. Tijdens onze reizen gaan we van A naar B. We maken daarvoor een plan, maar dat kan om wat voor reden dan ook, zo weer veranderen. We acteren naar hetgeen gebeurt. Improviseren vinden we heel leuk. Net als de afwisseling in mijn werk, geeft het ook in onze reizen een uitdaging om ervoor te zorgen dat we toch weer van A naar B komen.”

Waarom gaan jullie een wereldreis maken?
“Onze droom is al heel lang om een wereldreis te maken. We dachten altijd dat we dat na ons pensioen gingen doen. Maar in 2018 waren we in Australië, we reden in onze huurauto en de volgende afslag was nog 450 (!) kilometer. Genoeg tijd om te praten en te dromen over wat we het liefste zouden doen: die wereldreis nu maken! Daar hebben we besloten om het waar te maken. Waarom een jaar? Dat weten we niet precies. We hebben al wel vaker langere tijd gereisd (2 à 3 maanden) en merkten dat je je dan echt vrij bent. Om rust in je hoofd te krijgen, moet je langer weg.”

Hoe gaat het komende jaar er voor jullie uitzien?
“Natuurlijk hebben we een plan, maar dat verandert telkens weer. Corona heeft uiteraard al roet in het eten gegooid; we zouden eigenlijk in oktober 2021 vertrekken. Nu wilden we het niet meer langer uitstellen en ondanks alles wat er speelt in de wereld gewoon gaan. Al voelt het soms wel dubbel. We proberen zoveel mogelijk verantwoord te reizen. We hebben een globale route, maar we weten niet of dat allemaal door kan gaan. We beginnen in ieder geval in het zuidelijke deel van Afrika. Vervolgens willen we door naar Japan, de Filipijnen, Sumatra en Australië. Of dat allemaal lukt, is nog maar de vraag. Na Australië hebben we Brazilië en Colombia op onze lijst staan. Met Oud & Nieuw moeten we in Panama zijn, want daar hebben we met vrienden afgesproken. Daarna verblijven we tot onze terugkomst in Midden-Amerika.”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Eigenlijk gewoon het samen reizen met Claudia. Samen doen wat we leuk vinden en onze droom waarmaken. In Midden-Amerika zijn we nog nooit geweest, ik denk dat die ‘tranquilo-vibe’ ons wel aanspreekt. Misschien vallen er ook wel dingen tegen. Dat hoort er ook bij.”

Kom je na je reis weer terug bij Zoontjens?
“Ja, zeker! Gelukkig hebben we allebei werkgevers die het voor ons mogelijk maken onze droom te verwezenlijken én ons graag terug willen zien. Maar ik zal mijn collega’s ook niet vergeten en zij mij niet. Wij hebben een reisblog en daar delen we onze verhalen en blijven we in contact met familie, vrienden en collega’s. Wie weet log ik op de vrijdagmiddag vanaf een spectaculair dakterras wel eens een keer in bij de planning van Dakservice en een online borrel?”

Gaan we een andere Eric zien bij terugkomst?
“Ik denk het wel. Niet omdat ik dat nu al denk, maar omdat ik lees dat dat gebeurt met mensen die op wereldreis zijn geweest en ik geloof daar wel in. Er zijn psychologen die zeggen dat je je als herboren voelt. Ik werk sinds mijn 15e, dat betekent dus al 35 jaar. Als je daar een jaar volledig uitstapt, geeft dat vast en zeker een verandering. We gaan het zien. Ik kom er alleen achter, door het te doen! TOT ZIENS!”

Vragen?

De taken van Eric worden tijdens zijn afwezigheid overgenomen door afdeling Dakservice.

Neem contact op met Stephan van Berkel

Meer blogs lezen?