Dakhovenier

De mogelijkheden op het dak zijn eindeloos. Soms zijn wij de belangrijkste partij, soms spelen we een bijrol. Afhankelijk van wat er op dat dak gaat gebeuren. Maar in alle gevallen zijn wij de partij voor dakbestrating.

Specialisme

Je zult het met ons eens zijn. Beplanting aanleggen in een daktuin is een andere tak van sport dan beplanting aanleggen op maaiveld. Dat vergt specialisme. Hetzelfde geldt voor de bestrating op het dak. Een daktuin kan namelijk vaak niet zonder een terras of looppad. Voor de aansluiting van beplanting met de dakbestrating werken wij met op maat gemaakte systemen.

Hoe leg je het dakbestratingssysteem in een daktuin op de juiste manier aan en zorg je tevens voor een goede waterafvoer? Het ophoogsysteem zorgt voor ruimte onder de tegels. Hoe zorg je voor de aanleg van bijvoorbeeld verlichting of bekabeling? Laat dat maar aan ons over. Het is onze higher ground. 

De juiste aanleg

Is de keuze gemaakt voor een systeem met dreentegels, keramische tegels of een grootformaat tegel dan kunnen we het dakbestratingssysteem op elke gewenste hoogte leggen. Ook wisselende hoogtes zijn geen probleem. Of hellingbaantjes en traptreden. De dakbestrating kun je op diverse manieren in de daktuin verwerken. Speciaal ontworpen plantenbakken of andere afscheidingen zijn ook eenvoudig tegen onze tegels aan te zetten. En in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om deze op het daktegelsysteem te plaatsen.

Je maakt niet een prachtige tuin om daar vervolgens een rommelig stoepje omheen te leggen. De tegels moeten bijdragen aan de uitstraling van de hele tuin. Iets waar de bewoners trots op kunnen zijn en waar ze graag willen verblijven.

Reinald van Ommeren
Directeur Loohorst Landscaping

Ben je een dakhovenier en
op zoek naar inzichten?

Neem contact op