Nieuws

Dakterrassen voor nieuw OCMW in Haacht

3 juni 2020

In het centrum van Haacht wordt voor Astor vzw onder de naam Klapgat een OCMW gerealiseerd. Hooyberghs bouwt hier 56 woongelegenheden, waaronder 48 assistentiewoningen en 8 woonentiteiten in een groepswoning. Op het gelijkvloers voorziet het OCMW een lokaal dienstencentrum met brasserie en multifuctionele ruimtes. Met het project wil Astor vzw bewoners van Haacht en omstreken een alternatief bieden voor klassieke rusthuizen.

Het ontwerp van Osar Architecten is als het ware een open driehoek van 3 verdiepingen. Onder het gebouw komt een parking. Alle verdiepingen hebben rondom, aan de buitenkant, een terras. Aan de binnenzijde liggen de galerijen voor toegang tot de woningen.

Op dit moment zijn wij bezig met de aanleg van al deze dakterrassen en galerijen met Dreen®Ceramica op DNS®. In totaal bijna 1800 vierkante meter. Als het straks klaar is kunnen de bewoners hier heerlijk genieten van de zon en het uitzicht.

Gezondheidszorg

Healing environment, gezonde gebouwen of human comfort. Architectuur voor de zorg is een aparte tak van sport. Het dak kan hierbij een multifunctionele rol vervullen.

Lees meer over deze toepassing

Meer nieuws lezen?