Nieuws

Derde en laatste fase op Waasland Shopping

21 september 2021

Een jaar geleden begonnen we met het eerste deel van de renovatie op Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Het parkeerdak, 28.000 vierkante meter groot, wordt volledig vernieuwd. Over enkele maanden is de gehele klus geklaard!

Goed lopend proces
We werken op dit project intensief samen met ZDP, Zolderse Dakprojecten. Alle fases zien er hetzelfde uit: eerst gaat ZDP aan de slag met de sloop van het oude gedeelte, vervolgens maken zij het dak opnieuw waterdicht en daarna installeert Zoontjens het Pardak®-systeem. Intussen werkt dit proces als een geoliede machine.

Partnership
Met het partnership Zoontjens – ZDP zijn beide partijen niet aan hun proefstuk toe, ook voor eerdere parkeerdaken werd er samengewerkt. Elk project is natuurlijk anders, maar ondertussen kennen we elkaars structuren en manier van werken, wat de voortgang van het project ten goede komt. Ook is helder voor welke expertise we op elkaar kunnen rekenen en gaan we beiden voor kwaliteit.

Gefaseerde renovatie
Er is bewust gekozen voor een gefaseerde renovatie. Zo kan het dak het hele jaar door, al dan niet gedeeltelijk, in gebruik blijven. In de drukke wintermaanden en tijdens de zomervakanties is er niet gewerkt om het totaal aan oppervlakte beschikbaar te houden. Het Pardak®-systeem is modulair en daardoor heel geschikt voor het werken in fases. We sluiten het systeem zo weer aan op het al eerder geïnstalleerde gedeelte.

Meer nieuws lezen?