Nieuws

Groene terrassen en technische looppaden op Mastergebouw Lokale Politie Antwerpen

15 februari 2022

De Antwerpse skyline wordt verrijkt met het Post X gebouw. Een grootschalige ontwikkeling op het voormalige postsorteerterrein met kantoren, een school, winkels, vrijetijdsfaciliteiten en een hotel. In totaal 130.000 m² bovengrondse oppervlakte verdeeld over 9 gebouwen, allen rond één centraal binnenplein. Onderdeel van Post X is het nieuwe Mastergebouw van de Lokale Politie Antwerpen (LPA).

Stéphane Beel stond in voor het ontwerp van Post X, met Jaspers-Eyers als uitvoerend architect en VK Architects & Engineers als studiebureau. Aannemer Besix bouwt het geheel. Dit Mastergebouw van de politie is een prestigieus en complex gebouw met 2 torens van elk 9 verdiepingen, aan elkaar verbonden door een 4 verdiepingen tellende centrale kern. Het complex biedt plaats aan zo’n 2.200 werkposten. Naast een uitgebreide kantooromgeving, heeft het mastergebouw verschillende specifieke ruimtes, zoals gespreks- en verhoorlokalen, sport- en trainingsruimtes en een arrestantenzone.

Fijne buitenruimtes
Op het dak van de eerste en vierde verdieping worden fijne buitenruimtes gerealiseerd. De expertise van Zoontjens is ingeschakeld om deze te realiseren. Over enkele weken starten we met de aanleg van deze dakterrassen met Dreen®Magna op DNS®.

Veilige toegang
Op de 10e en 11e verdieping hebben we de afgelopen periode ook deze daktegels aangelegd. Dit zijn technische, niet publiekelijk toegankelijke, daken met onder andere drycoolers en (ventilatie)buizen. Hier hebben we de looppaden, voor veilige toegang en onderhoud, aangelegd.

Bron artist impression: Stéphane Beel/Jaspers-Eyers

Stoer, ruim en robuust

Groot formaat tegels voor mooie buitenruimtes op het dak

Lees alles over Dreen®Magna

Meer nieuws lezen?