Bron foto's: Campus Offices
In Den Bosch is een revolutionair en duurzaam kantoorgebouw opgeleverd. Campus Offices, een aanbieder van full-service kantooromgevingen, realiseerde samen met HOLD, een conceptuele bouwer voor duurzame kantoorgebouwen, een nieuw type kantoorgebouw van ruim 4.000 vierkante meter. Zoontjens werkte mee!
Modulair en duurzaam
Campus Offices wil flexibel bouwen, modulair inrichten en haar vastgoedportefeuille verduurzamen. Houtbouw sluit hier perfect op aan. Dankzij de modulaire opzet kunnen ruimtes eenvoudig worden vergroot, verkleind of aangepast. Voor de realisatie van dit project werkt Campus Offices samen met HOLD, een zusterbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van toekomstbestendige houten kantoorgebouwen. HOLD breekt met traditionele bouwmethoden door volledig houten, geprefabriceerde en modulaire constructies te leveren. Deze aanpak resulteert in flexibele en aanpasbare gebouwen die meegroeien met de behoeften van de gebruikers wanneer dat nodig is.


Uitdaging op akoestisch gebied
Houtbouw heeft veel voordelen: het is licht, flexibel, en heeft een lage COâ‚‚-voetafdruk doordat het zelfs COâ‚‚ opslaat. Maar houtbouw brengt ook uitdagingen met zich mee, zeker op gebied van akoestiek. Een houten constructie is van nature lichter dan beton of staal, waardoor geluidstrillingen verder gedragen worden. Voor de binnenvloeren zocht men daarom de samenwerking met Zoontjens. Met ons tegelsysteem voegen we op elke verdieping precies genoeg massa toe om lage tonen te dempen en geluidshinder te voorkomen. Bovendien past het demontable, modulaire perfect binnen deze bouw.
Nieuwe toepassing van ons systeem
Het bijzondere is dat we dit tegelsysteem normaal gesproken op dakterrassen gebruiken, maar hier legden we het op elke binnenverdieping, op de houten ondervloer. Om er zeker van te zijn dat we hiermee het gewenste effect zouden behalen, hebben we eerst een proef gelegd. Deze proef heeft de test bij TNO positief doorstaan. We werken hier met een tegelformaat 60×60 cm in 4,4 cm dik, omdat we beperkte hoogte hebben en zo min mogelijk oplegpunten willen hebben.
