Project

Campus kOsh
Herentals

Het project Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

Dorpsplein

Een van de 182 projecten is de Campus Ieperstraat van Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh). Hier is een nieuwe school met een oppervlakte van 9.924 m² gebouwd en deze bezorgd zo’n 1.000 leerlingen een onderkomen. De campus bestaat uit 4 vleugels met 2 bouwlagen rond een centrale speelplaats, als een soort van dorpsplein. Het gebouw is ontworpen door CONIX RDBM Architects en uitgevoerd door THV MBG-Atro.

Extra speelruimte op het dak

De bruggen tussen de 2 bouwvolumes creëren enerzijds overdekte speelplaatsen en anderzijds extra speelruimte. Onder de trappen vind je een geborgen zitkuil en op het dak een extra speelplaats voorzien van pingpongtafels. Zoontjens kreeg de opdracht voor de aanleg van het verhoogde plein. Hierop plaatsten wij het Drenoliet® systeem op DNS®.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op