Project

Centrumplan
Schaijk

De winkels in het centrum van Schaijk vormden niet echt het hart van het dorp. De winkels lagen in een lintvorm en ook was er sprake van leegstand. Reden om het centrum te herontwikkelen.

Het nieuwe dorpshart bestaat uit winkels en (nieuwe) woningen. Een aantal gebouwen is gesloopt en het openbare gebied is heringedeeld. Op de 1e en 2e verdieping van het winkelcentrum verrezen 38 appartementen. Het nieuwe centrum is na de herontwikkeling ook geschikt voor het houden van de weekmarkt en evenementen, zoals bijvoorbeeld een kermis.

Vertrouwde samenwerking

Aannemersbedrijf Peter Peters uit Schaijk was één van de betrokken partijen. Gedurende 20 jaar hebben we samen al diverse projecten gedaan en ook nu konden we elkaar weer van dienst zijn. Hij schakelde ons in om de dakbedekking te verzorgen. Voor de bestrating van het binnenplein op de 1e verdieping (boven de winkels) werd gekozen voor de Dreentegel®, kleur pepper. De aansluitende privé daktuinen werden betegeld met Dreentegels® in de kleuren chocolat en pepper.

Advies op maat

Key accountmanager Gaston van der Heijden: “De ondergrond was erg oneffen waardoor men twijfelde over de keuze van de tegels. Ik heb ze meegenomen naar twee projecten om ze de verschillende oplossingen te laten zien. Het één was afschotvolgend en de ander lag op DNS®. Ik adviseerde ze, vanwege de grootte, om de tegels op DNS® te leggen. Een advies wat ze gelukkig opvolgden. Het was nog een hele klus om het geheel te nivelleren maar het is gelukt!”

Van Hoek Dakbedekkingen betegelde in totaal een oppervlakte van maar liefst 994 m2! Voor de dakterrassen (231 m2) en de binnenpleinen (763 m2) gebruikten we in totaal drie kleuren Dreentegel®: grey, chocolat en pepper.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03