Project

De Werff
Raamsdonks­veer

Op een bijzondere locatie, pal naast het negentiende-eeuwse Fort Lunette in het Brabantse Raamsdonksveer aan de rivier De Donge, is op de plek van een oude scheepswerf het project De Werff gerealiseerd. Het project bestaat uit een drietal appartementen­complexen. 

Industriële architectuur met veel buitenruimte
Twee van de drie gebouwen zijn koopappartementen en georiënteerd op de rivier. Hierbij is ook een privé-jachthaven gerealiseerd. Het derde appartementengebouw bestaat uit sociale huurappartementen, deze kijken uit op het dorp.

De relatie met het water, in combinatie met veel buitenruimte, stond centraal in het ontwerp. De drie bouwblokken liggen boven op de parkeergarage en worden met elkaar verbonden door een gezamenlijke daktuin. Vanaf deze daktuin heb je toegang tot de woonblokken, is er ruimte om fietsen te stallen en is de privé-jachthaven te bereiken.

Renovatie daktuin
De daktuin is bij de bouw van de complexen aangelegd met hout in combinatie met groen. Helaas bleek dit niet te voldoen en de VvE ging op zoek naar een partner voor de renovatie van de daktuin. Zij vond haar oplossing bij ons.

Voor het groen binnen de daktuin gingen wij op onze beurt de samenwerking met BTL Realisatie aan. De loop- en zitgedeeltes in de daktuin zijn nu aangelegd met Drenoliet® tegels in de twee kleuren Jet Black en Desert Sand. Er is een combinatie gemaakt met beplantingsvakken, afgekaderd met Cortenstalen randen. De daktuin is nu weer veilig toegankelijk en heeft bovendien een nieuwe, schitterende uitstraling.

Meer weten over de gebruikte tegel?

Meer over de Drenoliet®tegel

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03