Project

HAUT
Amsterdam

Fotografie: Jannes Linders
HAUT in Amsterdam is met een constructie van hout, beton en staal het hoogste hybride houten gebouw van Nederland. Ruime terrassen zijn natuurlijk onderdeel van deze iconische woontoren. De expertise van Zoontjens is ingeschakeld om de dakterrassen aan te leggen.

Duurzame bouw

HAUT is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, architectenbureau Team V Architectuur en ingenieursbureau Arup. Bouwbedrijf J.P. van Eesteren realiseerde het bijzondere gebouw. HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid en is zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

Dakterrassen van keramiek

Voor de aanleg van de dakterrassen is niet gekozen voor hout, maar voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. De aannemer en architect zochten naar een solide oplossing, mede omdat de toren meer dan 70 meter hoog wordt. Zoontjens kon deze oplossing bieden; met dit systeem ligt het terras volledig opgesloten en strak. Daarnaast is het gemakkelijk in onderhoud en bovendien demontabel en dus circulair.

75 verschillende terrassen

In totaal telt de toren zo’n 75 terrassen, variërend in grootte en vorm. Voor elke verdieping en elk terras maakte Zoontjens een legplan, om zo de dakterrassen strak en stabiel aan te kunnen leggen. We werkten met DNS® om hoogteverschillen te overbruggen en het fixplate lock systeem, waarmee het terras vergrendeld ligt. Hoe dat precies in z’n werk ging, zie je in onderstaande video.

Bekijk de vlog over HAUT

Meer weten
over dit bijzondere project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42