Project

Ikea
Greenwich
Londen

In de Londense wijk Greenwich opende IKEA de deuren van haar nieuwste, toonaangevende, duurzame winkel. Ook het dak is ambitieus: een van de grootste toegankelijke groene daken voor mens en natuur in Londen. De indrukwekkende buitenruimte combineert biodiversiteit, opslag van regenwater, zonnepanelen, boomgaarden, wilde weiden en een flexibele evenementenruimte met plek voor openluchtlessen.

De installatie van dit uitgebreide groendak werd uitgevoerd door dakaannemer Bridgman & Bridgman. Voor de 850 vierkante meter dakterrassen en looppaden heeft Bridgman & Bridgman samengewerkt met Wraxalls, een distributeur van de producten van Zoontjens in het Verenigd Koninkrijk. Voor dit project kozen ze ons Dreentegel® systeem.

De keuze hiervoor was met name gebaseerd op de bouwkundige uitvoerbaarheid en de geringe benodigde tijd voor een kraan.
Het was op dit dak het snelst en het gemakkelijkst om het Dreentegel® systeem te gebruiken.

Het geheel ziet er aantrekkelijk uit en het regenwater wordt probleemloos afgevoerd. Overtollige materialen (rest- en zaagstukken) werden gebruikt om leefgebieden te creëren voor insecten en andere diersoorten. Het bijzondere leefdak brengt echt iets speciaals aan deze IKEA-winkel en de leefomgeving.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42