Project

Oudenoord
Utrecht

In de Utrechtse wijk Pijlsweerd vind je op de hoek Kaatstraat/Oudenoord een groot woningcomplex. Op de begane grond hebben zich bedrijven gevestigd, daarboven bevinden zich vier verdiepingen met woningen. De renovatie van de dakterrassen en galerijen zorgt voor een nieuwe uitstraling, maar bovenal een veilige situatie.

Gevaarlijke situaties

De galerijen en dakterrassen waren zeer aan renovatie toe. De huidige vorm van de bestrating zorgde voor een instabiel oppervlak en gevaarlijke situaties. Met als gevolg dat de buitenruimtes niet gebruikt konden worden waar voor ze bedoeld zijn.

Een goed systeem voor dakterrassen

Aannemer Bébouw Midreth kreeg opdracht om dit aan te pakken en schakelde Zoontjens in. Gaston van der Heijden, accountmanager, vertelt: “Een opbouw van losse tegels op XPS zorgt vaak voor problemen. De tegels gaan heel gemakkelijk schuiven door al het gewicht dat er komt. Je zag het hier ook: tegels lagen scheef en er kwamen kieren tussen. Heel gevaarlijk. Voor de renovatie adviseerden we het Dreentegel®-systeem. Hierbij liggen de tegels vast in een comfix, waardoor ze geen kant op kunnen. Bovendien beschermt het de onderliggende isolatie.”

Gefaseerde renovatie

De renovatie is gefaseerd uitgevoerd. Zo konden de bewoners nog deels gebruik maken van hun galerijen en/of buitenruimte. Ook logistiek gezien had dit voordelen. In totaal telt het oppervlak zo’n 750 vierkante meter en er was geen plaats om al het materiaal in één keer te lossen.

Genieten van de buitenruimtes

Er is gekozen om het bestaande kleurenmotief terug te brengen op de terrassen. Zo werkten we met de kleuren grijs en cinnamon. Na de renovatie zijn de galerijen en dakterrassen weer als nieuw en is het weer veilig begaanbaar. Hier maken de bewoners dankbaar gebruik van. Zij hebben met beplanting en loungesets de buitenruimtes gezellig aangekleed en wordt er volop genoten. Ze hebben er weer een extra stuk leefruimte bij gekregen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03