Project

Sky Pool
Embassy Gardens
Londen

Op de tiende verdieping van de Embassy Gardens in het zuidwesten van Londen hangt de overtreffende trap een brug: een zwembadbrug! Een doorzichtig blok van 25 meter lang gevuld met water verbindt twee appartementsgebouwen op 35 meter hoogte. Deze Sky Pool is de eerste zwembadbrug ter wereld!

Bijzondere dakverbinding

Het ontwerp van de Embassy Gardens komt van HAL Architects in samenwerking met Arup Associates. Het project omvat in totaal 872 woningen, zowel huur als koop, verdeelt over drie gebouwen die met elkaar verbonden zijn. De meest bijzondere verbinding ligt op de tiende verdieping, waarbij twee exclusieve, luxe dakterrassen met elkaar verbonden worden door de zwembadbrug. Het ontwerp en de bouw van de brug is van het awardwinnende bedrijf Eckersly O’Callaghan.

HIGHER GROUNDS

De inmiddels wereldberoemde Sky Pool met de mooiste dakterrassen van London zijn exclusief voor de inwoners van Embassy Gardens en hun gasten. Vanaf de daken heb je ongestoord uitzicht op de bekende Houses of Parliament en de London Eye. En met het zwembad, een rooftop bar en een spa de iconische plek voor zomerse dagen.

Samenwerking voor de dakterrassen

Om de exclusieve dakterrassen aan te leggen is gekozen voor keramische tegels, helemaal passend bij de luxueuze uitstraling. De aanleg ervan is een samenwerking tussen Atlas Concorde (tegels), Zoontjens (daksystemen) en In-Ex Landscapes (uitvoering). Er is gekozen voor keramische tegels in het formaat 90×45, aangelegd in halfsteens verband. Om de terrassen goed aan te leggen leverden wij hiervoor de verstelbare tegeldragers in combinatie met de fixplate lock 3-vaks. Hiermee verzekeren we een stabiel en strak loopoppervlak.

Geen hoogtevrees

Voor wie zwemmen toch een brug te ver is, kan ook te voet de oversteek maken, over de loopbrug. Ook deze is voorzien van het Dreen®Ceramica systeem. In totaal telt het geheel bijna 500 vierkante meter. Wie durft?

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Paul Heerkens
p.heerkens@zoontjens.nl
+31 6 51 99 18 22

Gerelateerde projecten