Project

Sportdak
Startmotor
Rotterdam


Vlakbij het Zuidplein in Rotterdam staat sinds 2020 een groot, nieuw wooncomplex: De Startmotor. Speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Er is door de community-opzet alle ruimte om elkaar te ontmoeten of dingen met elkaar te ondernemen. Ook op de daken!

Community

Het gebouw is ontworpen door Marge Architecten. Amvest Investment Management is de eigenaar. Het complex bestaat uit drie niveaus rond een binnenhof en telt in totaal 500 woningen. Op elke verdieping zijn er gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer waar je gezellig samen kunt eten, ontspannen of werken. Of denk aan fitnessruimtes of zelfs een bioscoop.

Sporten op het dak

Alle daken zijn goed ingevuld en bieden ook ruimte om elkaar te ontmoeten. Het groene dakterras is een heerlijke plek als de zon schijnt, voor een koffie, borrel of barbecue. Op de tiende verdieping bevindt zich een heuse sportkooi op het dak.

Fantastisch uitzicht

Het sportveld is aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Zo is en blijft het veld voorzien van een strak en stabiel oppervlak. Een fantastische plek om alleen of samen te sporten, met uitzicht op De Kuip!

De perfecte plek

Nicolas, bewoner van de Startmotor is enthousiast: “Het sportdak op de Startmotor geeft mij de optie om buiten te sporten en te genieten van de fantastische Rotterdamse skyline. Naast basketballen en voetballen wordt hier ook flink wat tennis en volleybal gespeeld. De perfecte plek om niet alleen een workout te doen, maar ook om mensen binnen de Startmotor te ontmoeten.”