Project

Torckdael
fase 1 en 2
Wageningen

Aan de rand van de binnenstad, op één van de mooiste locaties in Wageningen, staat de nieuwbouwwijk Torckdael. Een prachtige nieuwe woonwijk, gelegen aan het Torckpark en stadsgracht, vlakbij winkels en uiterwaarden.

Het nieuwbouwplan bestaat uit drie fases, waarvan er al twee gerealiseerd zijn. Er is plek voor jong en oud, in appartementen of herenhuizen, door huren of kopen. Parkeren gebeurt op de begane grond, waarboven de woningen zijn gerealiseerd. Het ontwerp van Torckdael lag in handen van bureau Ponec de Winter, uitgevoerd door bouwbedrijf Berghege.

De woningen zijn geclusterd in diverse blokken, waarbij de dakpleinen, bovenop de parkeergelegenheid, de verbindende factor zijn. Door de blokken op deze manier in te delen wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte: parkeerplekken en buitenruimtes op hetzelfde stukje grond.

In zowel fase 1 als in fase 2 zijn de dakpleinen aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Er is gekozen voor de kleur Jet Black. Het dak is verder aangekleed met beplanting en plantenbakken die tevens als afscheiding dienen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03