Project

Dakterras
VDL
Eindhoven

Om het toenemend aantal medewerkers te huisvesten, werd het VDL-hoofdkantoor in Eindhoven uitgebreid en gerenoveerd. Op de bovenste verdieping van het pand prijkt de kantine met een schitterend dakterras. Geen straf om hier te lunchen!

Renovatie en nieuwbouw

VDL wilde een verdubbeling van het bestaande hoofdkantoor. Naast het bestaande pand is daarom een kopie gebouwd van het origineel, met een parkeergarage, en zijn de twee met elkaar verbonden door een atrium. Het bestaande gebouw is volledig gerenoveerd. In opdracht van VDL Vastgoed ontwierp Franken Architectuur het gebouw en lag de bouw in handen van Hurks.

Dakterras bij kantine

Op de bovenste verdieping bevindt zich de kantine. Het glas rondom zorgt hier voor lekker veel licht binnen. En de mogelijkheid om een luchtje te scheppen ontbreekt niet door het aangrenzende dakterras, dat maar liefst 260 vierkante meter telt. Vanaf het dakterras kijk je zo richting de binnenstad van Eindhoven.

Van binnen naar buiten

De binnenruimte van de kantine lijkt door het identieke kleurgebruik van de vloeren naadloos over te lopen in het terras buiten. Op het terras maakten we namelijk gebruik van Dreen®Ceramica met woodlook-effect en het formaat 120×30 cm. Door het halfsteens aan te leggen lijkt het precies op hout, maar met de voordelen van het onderhoudsvriendelijke keramiek. Het is mooi aangekleed met grote plantenbakken en bijpassend buitenmeubilair en zo krijgt het geheel een exclusieve uitstraling.