Project

Zwembad
Verviers

Het verouderde gemeentelijke zwembad van Verviers was hard toe aan renovatie en vernieuwing. Een miljoenenplan is gemaakt, goedgekeurd en uitgevoerd. Naast vele nieuwe functies, is ook een dakterras nu onderdeel van het gebouw.

Grootschalige renovatie

De stad Verviers vertrouwde deze opdracht toe aan de architectenbureaus Altiplan en Aupa, evenals het bureau Pierre Berger. Het plan bestond uit het behouden van de hoofdgevel, vervanging van de kozijnen en toepassen van binnenisolatie. Het omvatte ook het repareren van al het beton en het renoveren van het terras met vervanging van de leuningen. Bovendien is er een groot zonnepanelenpark op het dak geplaatst.

Nieuwe functies toegevoegd

Er is een nieuw trappenhuis ingericht om toegang te bieden tot de verschillende ruimtes, evenales een liftschat. Er is een nieuw cafetaria en een multifunctionele sporthal en de ontvangsthal, de gymzaal en de zwembaden zijn volledig gemoderniseerd.

Mooie buitenruimte

Voor het gerenoveerde dakterras is gekozen voor Dreen®Magna van Zoontjens. Een grijze robuste tegel die past bij de sfeer van het gebouw. De bijna 200 vierkante meter tellende buitenruimte kijkt uit op het zwembad en het naastgelegen groene park, de perfectie combinatie!

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Janik Deckers
j.deckers@zoontjens.be
+32 497 55 50 65