Project

Emmapassage
Tilburg

De Emmapassage en directe omgeving worden momenteel grondig gerenoveerd. De passage wordt volledig getransformeerd tot een winkelstraat. Tevens wordt er een woontoren gebouwd. De bestaande parkeergelegenheden worden deels gerenoveerd en deels nieuw gebouwd.

Flink hoogteverschil
“Wij zijn ingeschakeld om het nieuwe parkeerdak aan te leggen.” Henk van Beurden, projectleider, legt uit voor welke uitdagingen Zoontjens kwam te staan. “Wij hebben bijna 1.800 m² aangelegd met ons Pardak®110 systeem. Op het bestaande parkeerdak lag al geruime tijd het Pardak® systeem op 20 cm hoogte (tegel plus isolatielaag). De Rc waarden liggen vandaag de dag echter hoger; onder dit nieuwe parkeerdak moest dus een dikkere isolatielaag komen. Het nieuwe systeem komt daardoor op 32 cm hoogte te liggen: 20 cm voor twee verschillende soorten isolatie, 3 cm voor de tegeldrager en 9 cm voor de Pardak®110 tegel. Omdat het bestaande dak doorloopt naar het nieuwe gedeelte, moest er over 4 meter een verschil van 12 cm overbrugd worden. De oplossing? Een hellingbaan van een cementen dekvloer.”

Een klein gedeelte van het bestaande parkeerdak is hersteld. Dit herstel bestond uit het aanhelen van een deel van de bestaande parkeergarage en het recht leggen van de tegels, waar nodig. Ook zijn er op sommige plekken tegels gedemonteerd zodat eronder reparatiewerkzaamheden konden plaatsvinden. De tegels zijn daarna weer teruggeplaatst. Wij zorgden voor de gehele nieuwbouw van het parkeerdak, de herstelwerkzaamheden werden door bouwbedrijven van Schijndel en van de Ven verricht.

Tilburgs parkeerdak voor Tilburgs centrum
“De samenwerking met eigenaar Wereldhave nv en vastgoedontwikkelaar NEOO bestaat al jarenlang en verloopt naar volle tevredenheid”, vertelt Hans Mutsaers, key accountmanager bij Zoontjens. “We hebben voor hen al veel parkeerdaken mogen aanleggen. We zijn ook blij dat we in ons eigen Tilburg dit project voor hun hebben mogen uitvoeren. Binnen drie weken waren onze werkzaamheden klaar en het parkeerdak is inmiddels opgeleverd. Er wordt momenteel nog druk gebouwd aan de winkels en de woontoren, maar er kan naar ieders tevredenheid al volop gebruik worden gemaakt van een mooie en frisse parkeergelegenheid.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42