Project

Heel
Europa
Purmerend

In opdracht van Wooncompagnie ontwierp VMX Architects het nieuwe woonzorgcomplex Heel Europa aan de Genuahaven te Purmerend. Het project is verdeeld in een laagbouwblok van twee verdiepingen en een hoogbouwblok met meer dan tien verdiepingen, met in totaal veel verschillende woningtypes. Op de begane grond bevinden zich diverse voorzieningen zoals een grand café, kapper, fietsenmaker en een kinderdagverblijf.

Parkeren op het dak

VMX Architects heeft er voor gekozen om de parkeervoorzieningen op het dak van de laagbouw te situeren. Ten eerste omdat dit minder duur is dan ondergronds, maar ook omdat het vriendelijker aandoet dan parkeren in een donkere weggestopte omgeving. Bovendien wilden ze rekening houden met bereikbaarheid van bewoners die zorg nodig hebben; doordat de hellingbaan naar het parkeerdak door het gehele gebouw loopt, kunnen zij gemakkelijk met de auto of bus gehaald en gebracht worden vanaf of naar de voordeur van hun woning.

Zo min mogelijk geluidsoverlast

Smit’s Bouwbedrijf Beverwijk heeft het totale project aangenomen en om het parkeerdak te realiseren is Zoontjens bij het project betrokken. De ruim 3.600 vierkante meters aan parkeergelegenheid is gelegd met ons Pardak®110 systeem. De keuze hiervoor was met name gebaseerd op de eis van opdrachtgever Wooncompagnie om zo min mogelijk geluidsoverlast in de onderliggende woningen te veroorzaken. Er is gekozen voor twee kleuren tegels om onderscheid te maken tussen de rijbaan en de parkeerplaatsen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42