Project

Logistiek magazijn
Van Rooijen
Turnhout

Logistiek dienstverlener Van Rooijen heeft haar activiteiten in Turnhout uitgebreid met een nieuw magazijn voor de handling van farmaceutische producten. Het complex bestaat onder andere uit een groot warehouse met crossdockings en kantoorruimtes. Personenauto’s worden, net als bij Van Rooijens magazijn in Eindhoven, op het dak geparkeerd.

Makkelijk uit te breiden

Om parkeren op het dak mogelijk te maken is, ook net als in Eindhoven, gekozen voor Pardak®110. Met het oog op toekomstige uitbreidingen is dit parkeerdaksysteem ideaal, omdat het modulair en demontabel is. Begin 2017 is het parkeerdak gelegd en in gebruik genomen. Bij de entree van het gebouw is gebruik gemaakt van Dreen®Ceramica met houtlook. In de loop van 2017 is het magazijn verder uitgebreid, waarbij ook het parkeerdak groter is gemaakt. Er is nu nog ruimte voor een derde fase.

Personenauto's scheiden van vrachtverkeer

Iwan van de Geer, technisch directeur bij Van Rooijen, licht de keuze voor parkeren op het dak toe: “Bij eerdere vestigingen hebben wij alleen maar positieve ervaringen opgedaan met parkeerdaken. Toen wij in 2016 besloten een nieuw logistiek centrum te gaan bouwen was het geen discussie dat er een parkeerdak moest komen. De voornaamste reden is dat de bouwgrond steeds schaarser wordt. Daarnaast willen wij personenwagens scheiden van ons vrachtverkeer, dat is veilig. Inmiddels hebben wij bij diverse panden parkeerdaken waarbij we een totale parkeercapaciteit van 450 personenwagens hebben.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op