Project

Prinsengracht
Amsterdam

Aan de Prinsengracht in Amsterdam is de kelderverdieping van een grachtenpand gerenoveerd en verbouwd tot gebruiksruimte. De kelder bevindt zich achter drie panden ter plaatse van de binnentuin. Op het dak van deze kelder ligt heel verrassend een parkeerplek. 

Het behoeft geen toelichting dat, gezien de beperkte en dure parkeerruimte in de grachtengordel, deze parkeerplaats een grote meerwaarde is voor het bedrijf! Maar dit parkeerdak was toe aan vernieuwing.

In overleg met de opdrachtgever koos de architect voor een geïsoleerd parkeerdak. De keuze viel hierbij voor de opbouw met Pardak®80, het systeem dat speciaal geschikt is voor renovatie.

Om het nieuwe dak te realiseren is eerst het bestaande asfaltdak gesloopt en voorzien van nieuwe dakbedekking. Voor meer licht in de nieuwe ruimte eronder, is er ín het dak een lichtstraat geplaatst. Door het gebruik van twee kleuren tegels worden de parkeervakken gemarkeerd. Op het dak is er ook ruimte om fietsen te stallen. Gezien de locatie was dit project ook logistiek gezien een leuke klus!

Meer inzichten verkrijgen?

Case study Pardak®80

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42