Project

Winkel­centrum
Hilversum

Bij het parkeerdak van de voormalige V&D vestiging in Hilversum werden zowel op het dak als in het onderliggende pand problemen vastgesteld. Voor de komst van de nieuwe huurder besloot Kroonenberg Groep het complete parkeerdak te vernieuwen. Met het systeem Pardak®110 van Zoontjens functioneert het parkeerdak weer zoals het moet én is het dak beter geïsoleerd.

V&D vestiging (uit 1973) – naast winkelcentrum Hilvertshof – ligt op circa 9 meter boven straatniveau. Het parkeerdak is zo’n 2.200 m2 groot en geschikt voor 80 parkeerplaatsen. Bij de bouw van het pand had het dak geen parkeerbestemming. Pas later, na de vernieuwing in 1978, werd het dak omgetoverd tot parkeerdak. Het dak was nu duidelijk aan het einde van zijn levensduur.

Om het pand weer geschikt te maken voor een nieuwe huurder, besloot Kroonenberg Groep het parkeerdak rigoureus aan te pakken. Rob Scholtz, hoofd technisch beheer bij Kroonenberg Groep: “Er waren twee opties: óf het dak opnieuw bedekken met het huidige systeem, óf met een Pardak® oplossing, met tegels. De keuze viel op Pardak®110.”

Voor de uitvoering werd via een aanbesteding gekozen voor Boko Dakdekkersbedrijf, die vervolgens Zoontjens met haar Pardak®110 systeem erbij betrok om het parkeerdak technisch goed in elkaar te zetten.

In de media

Parkeerdak Hilversum weer veilig en stabiel met ons Pardak®110 systeem.
Renovatietotaal maakte het bijgevoegd artikel.

Lees hier het artikel

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42