Project

Koenraadlaan
Eindhoven

In stadsdeel Strijp te Eindhoven (Nederland) wordt aan de Koenraadlaan een nieuw appartementencomplex gebouwd. Om het dak veilig te betreden is er valbeveiliging met het BiboBlock aangebracht.

Huurflats

Het nieuwbouwcomplex telt 25 sociale huurappartementen. Bouwbedrijf van Montfort bouwt hier in opdracht van Woonbedrijf. Het ontwerp komt van De Loods architecten. Het gebouw bestaat uit een mix van twee en drie woonlagen. En aan de achterkant komt een gemeenschappelijke tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzaam

Het gebouw is gasloos, wordt verwarmd met warmtepompen en krijgt zonnepanelen op het dak. Voor het veilig betreden van het dak, voor bijvoorbeeld het onderhoud van de zonnepanelen, is er gekozen voor valbeveiliging met het BiboBlock.

Veilig op het dak

Op het dak zijn 22 BiboBlocks aangebracht. Dit valbeveiligingssysteem wordt altijd óp het dak bevestigd, waardoor de dakbedekking niet doorbroken wordt. Aan het BiboBlock kunnen dakgebruikers zich zekeren, rechtstreeks of met levenslijnen, om veilig op het dak te werken.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op