Toepassing

Renovatie dakterrassen

Moderniseren, verduurzamen en/of beter toegankelijk maken. Allemaal goede redenen om te kiezen voor renovatie van een dakterras of galerij.

Renovatie van een galerij

Bij galerijen is het verbeteren van de toegankelijkheid een belangrijke reden voor renovatie. Verouderde galerijen van flatgebouwen hebben vaak te kampen met hoge opstappen bij de deuren of versleten en daardoor onveilige ophoogsystemen. Een groot deel van de bewoners van deze gebouwen zijn ouderen. Voor hen vormen deze (te) grote opstappen een gevaar. Het ophogen van zo’n galerij is een duurzame oplossing.

Renovatie van een dakterras

Bij dakterrassen kunnen andere problemen spelen. Er is sprake van lekkage, tegels zijn uit elkaar geschoven, het terras ligt niet waterpas of het voldoet gewoon niet meer aan de hedendaagse trend. Deze dakterrassen, die er al jaren liggen, kunnen dan wel een opknapbeurt gebruiken.

Uitvoering van de renovatie

Bij renovatie is het van belang dat de uitvoeringstijd kort is en er zo min mogelijk hinder is voor bewoners. Dat kan met onze systemen. Ze zijn modulair, waardoor er kan gefaseerd gewerkt worden. Een deel van het dak of galerij blijft zo begaanbaar. Een ander voordeel: de gerenoveerde galerij of dakterras is meteen weer beloopbaar. We houden bij renovatie rekening met de draagkracht van de bestaande constructie. Lichtgewicht daktegelsystemen zijn op veel huidige situaties te gebruiken zijn. Voor elke renovatie zoeken we naar een passende oplossing.

Lichtgewicht, sterk en stijlvol!

Wat maakt keramiek geschikt voor dakterrassen?

Lees hier meer over onze keramische tegels

Meer weten
over deze toepassing?

Neem contact op