Toepassing

Sport & recreatie

Het ontwerp voor een sport- of recreatiecomplex is een specifieke discipline. De uitdaging zit hem vooral in het combineren van meerdere uiteenlopende functies in één gebouw. Het optimaal benutten van deze ruimtes is belangrijk.

Multifunctioneel

Er zijn uiteenlopende doelgroepen die van de bezoeker, maar ook die van de gebruiker. Bij het voetbal, de hockey, de golf- of zwemsport en dergelijke. In één gebouw moeten de diverse ruimtes zoals de kleed- en doucheruimtes, vergaderzalen en een bar of kantine gecombineerd worden. Om direct in contact te zijn en te blijven met de sport, is ook de tribune vaak onderdeel van het complex, waarbij de landschappelijke inpassing een grote rol speelt.

Uitzicht

Een oplossing die veelal wordt toegepast is een gebouw op een sokkel in de vorm van een afgeknotte piramide, al dan niet deels ondergronds. In de sokkel bevinden zich dan gebruiksruimtes en het schuine gedeelte aan de buitenkant wordt als tribune ingericht. Het dak van deze piramide is het terras voor het hoger gelegen gebouw. Ook dakterrassen op bovenverdiepingen passen goed bij sportaccommodaties. Van daaruit heeft men ruim zicht over de sportvelden.

Sportdaken

Zoontjens heeft ervaring met de inrichting van dakterrassen bij sport- en recreatiecomplexen. We bieden een breed assortiment producten, van keramiek tot grootformaattegels, passend bij de belasting van het dak en de uitstraling van het gebouw. Diverse sportaccommodaties maakten al gebruik van onze capaciteit en mogelijkheden om deze projecten te realiseren.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over deze toepassing?

Neem contact op