systemen

Tegelsystemen
voor platte daken

Zoontjens is dakspecialist. We hebben de meest uiteenlopende vormen van daken bestraat. Met onze eigen systemen. Zelf bedacht én toegepast. Zoontjens heeft voor élk dak een oplossing. Duurzaam en van de hoogste kwaliteit.

Systemen voor elk dak

Zoontjens heeft met haar tegelsystemen voor platte daken een indrukwekkende staat van dienst. Zo ontworpen dat ze áltijd voor een stabiel en duurzaam dakoppervlak zorgen. Of dat nou is om op te lopen, te werken, te parkeren of te recreëren. Elke tegel heeft zijn eigen systeem. Precies passend op, in en bij elkaar. Eenvoudig installeren, losmaken, weghalen, terugplaatsen of hergebruiken. Onze tegelsystemen zijn echte hoogstandjes. En daar zijn we trots op.

DAKBESTRATING

Daktegelsystemen zorgen voor een stabiel, vlak en droog oppervlak op daken. Een goed systeem zorgt ervoor dat de dakbestrating stabiel ligt, horizontaal of verticaal niet kan schuiven én er onder de tegels ruimte ontstaat waar water weg kan lopen. Exact hoe onze daktegelsystemen werken. Bovendien is het altijd demontabel en blijft de ondergrond bereikbaar, indien nodig. Zo ziet het dakterras er niet alleen fantastisch uit, maar gaat het ook jarenlang mee.

PARKEERDAKEN

Er is steeds minder ruimte, de grond is duur en meer groen is gewenst. Waar moet je parkeren? Kijk omhoog! De mogelijkheden op het dak zijn eindeloos. Pardak® van Zoontjens is het nummer 1 modulair tegelsysteem voor parkeerdaken. De parkeerdaken met Pardak® kom je overal tegen. Bij luchthavens, musea, winkelcentra, woningcomplexen, kantoorgebouwen of distributiecentra. Overal waar weinig ruimte is en waar het relatief dure grond betreft, bieden parkeerdaken bijzonder grote voordelen. Zowel nationale als internationale parkeerdaken zijn meer en meer voorzien van het Pardak®-systeem van Zoontjens.

Valbeveiliging

De zone binnen vier meter vanuit de dakrand wordt op platte daken als onveilige zone aangemerkt. Een goed valbeveilingssysteem is niet alleen noodzakelijk, maar ook verplicht. Ook als een dak niet gebruikt wordt om op te leven of op te parkeren, moet een dak altijd veilig toegankelijk zijn voor werkzaamheden als inspectie of onderhoud. Deze veilige werkplek op hoogte met de bijbehorende efficiëntie wordt geborgd door het valbeveiligingssysteem BiboBlock van Zoontjens. Dit is een permanent valbeveiligingssysteem voor het werken op platte daken en het enige systeem zonder doorboring van de dakconstructie.

Lunch and learn op jouw kantoor?

Wil jij met je collega’s bijgespijkerd worden op het gebied van slimme dakverharding, ophoogtechniek en meer? Wij geven graag een vrijblijvende kennissessie over de vele facetten van het (multifunctionele) dak. Mét lunch! Meld je nu aan!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.