systemen

Parkeerdaken

Met ons parkeerdaksysteem Pardak® maken wij daken beschikbaar als parkeergelegenheid. Pardak® is een modulair en demontabel systeem met tegels, speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor parkeren op het dak.

Parkeerdaken als oplossing

Met de auto het dak op. Voor heel veel locaties is dit de meest optimale benutting van de aanwezige ruimte. Verstedelijking en de daarbij komende schaarste aan ruimte vraagt om steeds slimmere oplossingen voor goede parkeergelegenheid. Parkeerdaken zijn inmiddels niet meer weg te denken bij gebouwen die kiezen voor een efficiënte parkeeroplossing.

Toepassingen

Parkeerdaken met het Pardak® systeem zijn overal toepasbaar. Bij luchthavens, musea, winkelcentra, woningcomplexen, kantoorgebouwen. Waar weinig ruimte is en waar het relatief dure grond betreft, bieden parkeerdaken bijzonder grote voordelen. Bij een woon-winkelcomplex dé manier om functionaliteit en woongenot op een slimme manier te combineren. Bij logistieke gebouwen een veilige manier om vracht- en personenverkeer te scheiden. Met parkeerdaken zijn er minder vierkante meters nodig, is er meer ruimte voor groen, straalt er rust en ruimte uit rondom het pand en parkeer je altijd in de buurt. Zowel nationale als internationale parkeerdaken – en daar zitten de grootste van Europa bij – zijn meer en meer voorzien van het Pardak®-systeem van Zoontjens. Duurzaam, veilig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Producten

De prestatie-eisen voor een parkeerdak waarop auto’s rijden, remmen, keren en parkeren, zijn hoog. Pardak® van Zoontjens is het nummer 1 modulair tegelsysteem voor parkeerdaken. Het demontabele Pardak®-systeem is zo ontwikkeld dat het de bewegingen in de onderconstructie opvangt, de krachten bij het berijden verspreid, contactgeluiden reduceert en water optimaal afvoert. Bovendien zijn onderhoud en eventuele werkzaamheden eenvoudig mogelijk. Het Pardak®-systeem kent drie types. Voor normaal, intensief of zwaar verkeer op het parkeerdak.

  • Pardak®80 is speciaal voor renovatiedaken of parkeerdaken met lage verkeersintensiteit zoals kantoorpanden of autobedrijven.
  • Pardak®110 is geschikt voor parkeerdaken met met hoge gebruiksintensiteit en veel parkeerbewegingen zoals grote supermarkten of shoppingcentra.
  • Pardak®XL is ontwikkeld voor parkeerdaken dat ook toegankelijk moet zijn voor zwaar verkeer zoals ambulances en brandweerauto’s.

Parkeerdak projecten

Meer weten
over parkeerdaken?

Neem contact op