Event

Rotterdam Rooftop Walk

26 mei 2022 Rotterdam

Een maand lang mooie vergezichten: van 26 mei t/m 24 juni 2022 beleef je hoe dakgebruik kan bijdragen aan een betere toekomst voor stadsbewoners met de Rotterdam Rooftop Walk.

Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het bekende festival nu ook de Rotterdam Rooftop Walk: een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf. Het ontwerp is een samenwerking met architectenbureau MVRDV.

Ga mee naar HIGHER GROUNDS
De spectaculaire dakroute kun je een maand lang lopen, maar uniek uitzicht is lang niet alles wat deze wandeling te bieden heeft. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners. Als marktleider op het gebied van toegankelijke, beloopbare daken kan het niet anders dan dat Zoontjens trotse partner is van dit spectaculaire evenement.

Ruimte voor de toekomst
Op het dak van de Bijenkorf, bij het koffiepunt midden op de wandelroute, leggen wij een dakterras aan. Het terras creëren we met diverse tegels in verschillende kleuren en patronen. Hiermee tonen we enkele van de mogelijkheden van het beloopbare dak en willen we inspireren om het dak nóg meer te gebruiken. Niet alleen om te genieten van schitterende uitzichten, maar zeker ook om veilig en prettig te blijven wonen en leven in een stad die alsmaar drukker wordt.

Praktisch informatie
Datum: 26 mei tot en met 24 juni 2022
Tijd: dagelijks van 10.00 tot 20.00 (na reservering van tijdslot)
Kosten: € 3,50 (kinderen tot en met 15 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene)

SNEAK PREVIEW