Project

Innocent
Europoort rotterdam

In Rotterdam is onlangs de laatste hand gelegd aan ‘de blender’, de hagelnieuwe fabriek van de ambitieuze sappenfabrikant innocent. De missie van innocent is om de wereld een stukje beter en gezonder te maken. Daarom is een zeer duurzame fabriek verrezen, met ruimtes en materialen goed voor milieu en mens. En.. met een dakterras!

Toplocatie in Europoort

De blender staat in Europoort Rotterdam, op een toplocatie en aan drie zijden omringd door water. De fabriek van innocent is opgedeeld in drie afdelingen: productie, bottelen, en opslag en distributie. Aan de zeezijde van de fabriek bevindt zich het kantoor. Om het gebouw bij storm goed te beschermen tegen extreem hoog water, is het op een terp geplaatst. Bureau VAN AKEN is verantwoordelijk voor dit vernuftig architectonisch ontwerp en de engineering van het indrukwekkende project, met een omvang van ruim 30.000 m2.

WELL gecertificeerd

De blender is een volledig CO2 neutrale elektrische drankjesfabriek, waarin alles in het teken staat van duurzaamheid. Maar de drankjesproducent wil niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor haar werknemers: het is de eerste WELL gecertificeerde fabriek ter wereld. Dit betekent dat er een hoge standaard is voor de werkomgeving. Denk daarbij aan veel daglicht, schone lucht, klimaatbeheersing, gezonde voeding en een gym. Bij zo’n werkomgeving hoort natuurlijk ook een dakterras.

Fabriek voor mensen

Een gezond bedrijf wordt gemaakt door gelukkige medewerkers. Het dakterras draagt bij aan één van de doelen van innocent, namelijk om goed voor jezelf en de medemens te zorgen. Het terras – met fenomenaal uitzicht op passerende schepen – nodigt werknemers uit om naar buiten te gaan. Om te lunchen in de pauze, iets te overleggen in de buitenlucht, of juist om je even terug te trekken.

Advies over het dakterras

Voor de bestrating van het dakterras koos innocent met hulp van de architect en DAT Afbouw voor Dreen®Magna van Zoontjens, in de kleur Tavo. De Dreen®Magna is een stoere, robuuste en ruimtelijke tegel, geschikt voor grote oppervlakten en verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen. In verband met de extreme stormen die op deze locatie kunnen razen, zijn de balustrades op advies van Zoontjens aan de constructie bevestigd.

Meer weten over dakbestrating ?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9