Nieuws

Daktuin op parkeergarage bij het nieuwe hoofdkantoor dsm-firmenich

27 februari 2024

In Maastricht bouwt BAM hard aan het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich. Dit gebouw wordt een plek om samen te werken, te inspireren, geïnspireerd te worden en te verbinden. Een groene buitenruimte is onderdeel van het ontwerp!

Het nieuwe kantoor is ontworpen en wordt gebouwd door projectontwikkelaars Edge en 3W real estate in samenwerking met bouwconcern BAM. Het bestaat uit nieuwbouw en een historisch monument dat duurzaam wordt gerenoveerd en opgeknapt. Deze twee zijn mooi samengebracht in het ontwerp van architectenbureau Broekbakema.

WELL en BREEAM
Het geheel wordt een clubhuisachtige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken, met meer dan 350 werkplekken, met een WELL-platinum certificering. WELL gaat over de werkomgeving van de gebruikers. Verder voldoet het complex straks aan Paris Proof en de nieuwbouw aan Breeam Outstanding.

Bouw óp de parkeergarage
Het samengaan van oud- en nieuwbouw betekent dat er gebouwd wordt óp de bestaande parkeergarage. Net naast de ingang van de parkeergarage, aan de Turennestraat, komt een groene buitenruimte op het dak van deze parkeergarage. Om deze buitenruimte aan te leggen vroeg BAM bij Zoontjens naar een oplossing: rechthoekige daktegels die de belasting van de hoogwerker voor de glasbewassing aankunnen. Wij adviseerden hiervoor de Dreen®Robusto 120×60 met een dikte van 8 centimeter. De kleur is exclusief gekozen, precies passend bij het gebouw.

Uitvoering
Begin van deze maand zijn wij gestart met de aanleg van de eerste meters. We leggen het daktegelsysteem in een mooi halfsteensverband. We leggen het dakterras zo aan, dat de dakhovenier straks de cortenstalen-afscheiding op ons systeem kan plaatsen en zo het groen kan aansluiten. Weer een prachtig technisch hoogstandje! We kijken uit naar het eindresultaat.

Bron impressies: Edge

Groot formaat tegels

Bij grote, intensief gebruikte dakterrassen, zoals openbare terrassen, dakpromenades of dakpleinen, zijn dikke tegels van beton of grotere afmetingen goed geschikt, want die geven veel stabiliteit.

Groot formaat tegels voor dakterrassen

Meer nieuws lezen?