Project


CasaNova
Rotterdam

De dag beginnen met een kop koffie in de zon, of de week afsluiten met een borrel met vrienden. Buiten, maar dan midden in de stad, op de vijfde verdieping. Dan bevind je je pas echt op ‘higher grounds’. De Infinity Garden van woontoren CasaNova in Rotterdam is zo’n plek. Een prachtige combinatie van verharding en weelderig groen.

Skyline van Rotterdam

Woontoren CasaNova bevindt zich in Nederland tussen de Rotterdamse Markthal en de Maas en telt in totaal 35 verdiepingen. Het is een iconisch pand aan de skyline van Rotterdam, ontwikkeld door Wilma Wonen en ontworpen door Barcode Architects. Het bestaat uit een vier verdiepingen tellende onderbouw, met daarin kantoren, winkels, woningen en een parkeergarage. Daarbovenop vormt zich een driehoekige woontoren, die van smal naar breed in een scherpe punt omhoog loopt. Dit wordt ook wel de taille genoemd. CasaNova werd gebouwd door SBB en huist in totaal 116 koopappartementen.

Daktuin om elkaar te ontmoeten

Op de vijfde verdieping huist de Infinity Garden; een schitterende daktuin van 1.500 m2 groot, die CasaNova verbindt met het naastliggende complex The Muse. Zo hebben de bewoners van beide torens een plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. De weelderig groene tuin is ontworpen door landschapsarchitect Jeroen Hamers en aangelegd door Koninklijke Ginkel Groep. De inrichting van dit dak is een mooi voorbeeld hoe je verharding, groen en opwekking van energie kan combineren tot een prachtige multifunctionele daktuin.

Dakterras in halfsteensverband

Voor de verharding op de daktuin, zo’n 900 m2, heeft Zoontjens een rechthoekige tegel in halfsteensverband gelegd. Er is hier gekozen voor de Dreen®Magna in het formaat 100x50x6 in de kleur Comfort Light Grey. Een zeer geschikte keuze voor deze semi-openbare daktuin.

Meer weten over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9