Project


Dakterrassen
woonproject NovaCity Anderlecht

In Anderlecht, ten zuiden van Brussel, is NovaCity verrezen. Een multifunctioneel gebouw met ruimte voor wonen, werken, ontspannen en natuur. Zowel de particuliere dakterrassen als de gemeenschappelijke daktuinen op de verschillende gebouwhoogtes werden allemaal ingericht met het daktegelsysteem van Zoontjens.

Een stad in de stad

NovaCity is een ingenieus concept. Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen meerdere architecten en ingenieursbureaus. Het gebouw is bedoeld om verschillende functionaliteiten bij elkaar te brengen. Op de begane grond biedt het gebouw werkruimtes en op de verdiepingen daarboven bevinden zich woningen, gegroepeerd in drie kleinere ‘buurten’. Tussen deze buurten is ruimte voor particuliere daktuinen en gemeenschappelijke terrassen.

Multifunctionaliteit voor gemeenschapszin

Als je in de stad woont, ligt het niet heel voor de hand om je naaste buren te kennen. In Novacity komen werk- en leefomgeving samen. Je kunt hier werken, wonen, buiten spelen en zelfs tuinieren. Eenmaal ingericht, is het een plek waar mensen elkaar vaker tegen zullen komen. De verschillende functionaliteiten van het gebouw stimuleren het gemeenschapsgevoel en moedigen ontmoeting aan.

Groene zones voor bewoners

Elke openbare ruimte, gemeenschappelijk of particulier, bevat groene elementen waardoor de gebruikers en de natuur met elkaar verbonden worden. Op het dak van de eerste verdieping bevindt zich een groene zone, toegankelijk voor de bewoners. Hier bevinden zich zitjes, plantenbakken, moestuintjes en zelfs een kweekkas. Door de patio’s blijft de privacy van de woningen perfect behouden. Op de hoger gelegen verdiepingen bevinden zich ook enkele privé dakterrassen.

Daktuinen en dakterrassen

Alle daktuinen, dakterrassen, patio’s en openbare ruimtes zijn aangelegd met het daktegelsysteem van Zoontjens. Er ligt een mix van Dreen®Nxt en Dreen®Magna tegels op de verschillende terrassen. Het perfecte huwelijk tussen functionaliteit, stabiliteit én esthetiek! De keuze voor deze tegels is gemaakt met bijzonder oog voor circulariteit. Dat wil zeggen, als er in de toekomst andere wensen ontstaan, zijn de tegels eenvoudig te verplaatsen of om te ruilen vanwege het demontabele daktegelsysteem.

Vlog: Paulien en Nikkie op NovaCity

Meer weten over dakterrassen ?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9