Project

Het Bolwerk
Muiden

In de Nederlandse plaats Muiden wordt een compleet nieuw woongebied gecreëerd: De Krijgsman. In het gebied worden verschillende buurten gerealiseerd met ieder een eigen karakter. Eén van de projecten is Het Bolwerk; 35 luxueuze appartementen verdeeld over drie woongebouwen gelegen aan een gezellige binnentuin.

Opgetilde woningen

Aan de drie gebouwen van het Bolwerk (Het Pakhuis, Thuishaven en Het Bastion) werkten twee architectenbureaus: Faro en Moke Architecten. De woningen liggen ‘opgetild’, boven de parkeergarage. Zo ontstaat er meer ruimte tussen de gebouwen en meer privacy. Het geheel is gebouwd door Ufkes Apeldoorn.

Kleurrijke binnentuin

De prachtige binnentuin, ontworpen door landschapsarchitect LA4Sale, combineert zonnige terrassen voor de bewoners met gemeenschappelijke gedeeltes. Alles omringd door kleurrijke perkjes, fruitbomen en zelfs moestuinen.

Uitdaging door gewicht

Loohorst Landscaping realiseerde de daktuin. Zij stonden voor de uitdaging om de tuin aan te leggen met een hoge belevingswaarde, zoals ontworpen door de architect, maar tegelijkertijd het gewicht op het dak te beperken. Daarom zocht zij voor de verharding op het dak de samenwerking op met Zoontjens. Met onze daktegelsystemen kunnen we voldoen aan de eisen; deze zijn minder zwaar dan tegels op een zandbed en bovendien is de ondergrond altijd bereikbaar.

Sfeervol

We werkten op deze daktuin in twee kleuren Dreen®Magna; Light Grey voor de terrassen en Black voor de gezamenlijke gedeeltes. In totaal meer dan 500 vierkante meter. Samen met de kleurrijke planten is het een fantastisch sfeervolle plek geworden.

Projectvideo