Project

Parkschool
Melle

In Melle, op de site van het vroegere Lucernacollege, is een nieuwe gemeentelijke school en turnhal gebouwd. Centraal in het plan voor deze nieuwbouw stond de parkbeleving, met veel aandacht voor groen rondom de gebouwen. Zodoende de naam Parkschool.

Multifunctionele site

De totale oppervlakte is 2,2 ha en biedt plaats aan 350 leerlingen. De site heeft bovendien voldoende ruimte voor naschoolse sport- en culturele activiteiten, waar ook andere verenigingen gebruik van mogen maken. Voor het ontwerp van de school werden architecten geselecteerd via de procedure van de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Het winnende architectenbureau werd de Tijdelijke Vereniging van Petillon Ceuppens, Schenk Hattori & Thomas De Geeter. Aannemer STRABAG voerde de werken uit.

Galerijen rondom

De school bestaat uit twee bouwlagen. Op de eerste verdieping ligt rondom het gebouw een brede galerij die uitkomt op een klein dakplein. Zowel de galerij als het plein is aangelegd door Zoontjens met Dreen®Nxt in het formaat 60x40x6. Er is gekozen voor dit formaat in deze dikte omdat de looppaden ook dienen als eventuele evacuatieroute van de school; een tegel met hoge breuklast was gewenst. Bijkomend voordeel is dat je vanaf de galerij ook schitterend zicht hebt op groene oase die straks rondom het gebouw wordt gecreëerd.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op