Project

Clinique CHC
MontLégia
Luik

In Luik is een gloednieuw ziekenhuiscomplex gebouwd: Clinique CHC MontLégia. In dit gebouw worden de activiteiten van de ziekenhuizen St.-Joseph (Luik), L’Espérance (Montegnée) en St.-Vincent (Rocourt) geïntegreerd. Dit nieuwe gebouw telt een oppervlakte van ongeveer 113.000 m² met een capaciteit van 764 ziekenhuisbedden en 155 dagopnameplaatsen. Het dak wordt ook goed gebruikt.

Toegankelijk voor ambulances

Het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis komt van tijdelijke vereniging AAH met Assar Architects, Artau en Hoet + Minne. Voor het parkeergedeelte bij de spoedeisende hulp schreven de architecten Pardak®XL voor. Dit gedeelte ligt op het dak van de ondergrondse parkeergarage en moet toegankelijk zijn voor zware ambulances. Met Pardak®XL is dit mogelijk gemaakt.

Looppad

Op het looppad ernaast hebben we Dreen®Magna tegels in het formaat 100×100 cm gelegd. Het looppad is van het parkeerdak gescheiden door esthetische betonblokken, om er voor te zorgen dat er geen verkeer over rijdt.

Dakparking

Verder is ook de eerste verdieping van de parkeergarage voor normaal verkeer voor het parkeerdaksysteem van Zoontjens gekozen. Dit telt bijna 800 vierkante meter en is voorzien van Pardak®110.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op