Project

Toekomstproof parkeerdak
Enschede

Eind 2022 is Zoontjens gestart met de gefaseerde renovatie van het parkeerdak op de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat in Enschede. De renovatie is nodig om het parkeerdak klaar te maken voor de toekomst. In de zomer is het zover.

Renovatie parkeerdak

Het parkeerterrein bovenop Gebouw Oost is eigendom van Woningcorporatie Domijn. Het ligt dichtbij het centrum en heeft daarom een hoge gebruiksintensiteit. Met ruim 7000 m2 aan parkeerplaats biedt het dak ruimte aan meer dan 300 auto’s.

De dakplaten liggen er al tientallen jaren op en het dak is zichtbaar verouderd. Het bestaande daksysteem voldoet niet meer. Tijd voor een renovatie dus.

Hoge gebruiksintensiteit

Zoontjens legt het parkeerdak in Enschede opnieuw aan in opdracht van Betonrestore. Voor dit project wordt de Pardak 110 gebruikt.

De Pardak 110 is een betontegel voor parkeerdaken met hoge gebruiksintensiteit en veel parkeerbewegingen. Het systeem met spanelement zorgt niet alleen voor een hoge stabiliteit, maar ook voor minder contactgeluid.

In gebruik tijdens renovatie

In het pand onder het parkeerdak zijn diverse organisaties en entertainmentbedrijven gehuisvest. Het is voor deze bedrijven van belang dat hun klanten gewoon kunnen blijven parkeren tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Gedurende de renovatie wordt met deze wens rekening gehouden. Tijdens bijna alle fases van de uitvoering blijft een deel van het parkeerdak gewoon in gebruik.

Modulair parkeersysteem

Pardak® is een modulair en demontabel systeem met tegels, speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor parkeren op een dak.

Het Pardak® systeem is toepasbaar op ieder denkbaar dak in de buurt van intensief bezochte locaties, zoals luchthavens, musea, winkelcentra of kantoorgebouwen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42