Project

H.Z. Logistics
Maasdijk

In 2023 verhuisde H.Z. Logistics naar een gloednieuwe en hypermoderne locatie in Maasdijk. Deze omgeving staat bekend om bedrijven in de logistieke sector. Met een crossdockcentrum met 32 docks, koelfaciliteiten én op het dak parkeergelegenheid, is het bedrijf klaar voor toekomstige groei.

Uitbreiding

H.Z. Logistics is een grote logistieke dienstverlener voor onder meer het vervoer van groente en fruit, sierteeltproducten, scheepsbevoorraading en speciaal transport. Het bedrijf wilde, met het oog op toekomstige groei, naar een ruimer en hypermodern pand. Onder leiding van Triple Group en naar ontwerp van Bogaerds Architecten bouwde De Vries en Verburg het nieuwe gebouw. Dit bestaat uit: 4 hectare terrein, een crossdockcentrum van 12.000 m2, 32 docks, koelfaciliteiten én een wasstraat van 2.000 m2.

Parkeren op het dak

In het ontwerp is ook een bijna 5000 vierkante meter tellend parkeerdak opgenomen. Het is niet de eerste keer dat dit bouwteam hiervoor koos bij een logistiek centrum. Ook op de nabijgelegen panden van Growers United en Nature’s Pride is voor een zelfde oplossing gekozen. Niet zo gek: er is rondom het pand geen extra ruimte nodig en het logistieke verkeer wordt gescheiden van het personenverkeer. Dat zorgt voor veiligheid.

Parkeren en buitenruimtes

Bij dit nieuwe gebouw van H.Z. Logistics is gewerkt met Pardak®110. Met stootbanden, belijning, lichtmasten én laadpalen is het dak helemaal af! Naast het parkeerdak, zijn er ook nog buitenruimtes op het dak gerealiseerd. Een fijn dakterras bij de kantine en een directiebalkon bij de kantoren. Voor de aanleg hiervan is gekozen voor Dreen®Ceramica.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten