Project

De Weef
Helmond

3 gebouwen, 67 appartementen en 1600 vierkante meter buitenruimte. Combineer dat met luxe, organische lijnen, veel groen en je hebt De Weef in Helmond. 

Ruimte voor groen

Het ontwerp van De Weef in Helmond is het resultaat van een intense samenwerking tussen VFO architecten, Buro Lubbers en BAM Wonen. Het is zo ontworpen dat het perfect opgaat in de groene omgeving en de verbinding maakt met het verleden, het heden en de toekomst. Drie, in hoogte verschillende, iconische gebouwen met organische vormen zijn daarvan het resultaat.

Riante buitenruimtes

In totaal zijn er 67 koopappartementen, variërend in grootte. Wat ze allemaal gemeen hebben is luxe, een eigen parkeerplaats en een riante buitenruimte. Ook op deze buitenruimtes is groen een belangrijk onderdeel geworden.

Mooie uitstraling

De architect koos voor tegels op de terrassen. Dat is door BAM Wonen verder ingevuld met Dreen®Ceramica van Zoontjens. We werkten hier in de kleur Boost Pro Clay, een warme kleur uit onze concrete lijn en passend bij de uitstraling van het gebouw.

Organische vormen

De uitdaging op dit project was dat elk gebouw en elke verdieping weer andere vormen dakterrassen heeft. Met een goed legplan per gebouw, verdieping en terras zorgden we ervoor dat dit project strak en mooi gelegd kon worden. Waar nodig volgden we de organische vorm van het gebouw, door rond zaagwerk.

Gerelateerde projecten