Project

Fierens
Antwerpen

Foto’s: Patrick van Gestel / ACH Bouw

Bijna 90 jaar. Zo oud zijn de bekende en geliefde Fierensblokken in Antwerpen. Maar verval, leegstand en verwaarlozing zorgde ervoor dat het complex op de nominatie stond voor sloop. Daar werd een stokje voor gestoken en er werd een plan gemaakt voor restauratie, renovatie, uitbreiding en vernieuwing. Inclusief schitterende groene dakterrassen!

Complete transformatie

Vastgoedbeheerder AG Vespa besloot het complex de transformeren tot een modern en comfortabel woongebouw. Architecten Molenaar & Co en Happel Cornelisse Verhoeven maakten hiervoor het winnende plan. ACH Bouw voerde de bouwwerkzaamheden uit. De 205 sociale huurwoningen zijn verbouwd tot 117 grotere appartementen, 4 winkels en diverse collectieve voorzieningen, waaronder een wasruimte, multifunctionele zaal, ondergrondse fietsenstalling én daktuinen met terrassen.

Multifunctionele daken

Op het dak creëerden de architecten een mooie combinatie van terrassen met groen. Driekwart van het dakoppervlak is afgewerkt als groendak, waarvan een deel een intensief groendak bovenop een retentiesysteem voor waterbuffering is. De rest zijn dakterrassen. Er is gewerkt met open pergola’s tussen de trapvolumes en een gangpad aan de buitenrand van het dak. Deze multifunctionele invulling levert een belangrijke bijdrage aan het netwerk van groene stapstenen in de wijk. Iets waar Antwerpen actief op inzet in functie van een klimaatrobuuste stad.

Genieten op HIGHER GROUNDS

Om de dakterrassen aan te leggen is gekozen voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. Met het bijhorende fixplate lock systeem zijn de eigenaren en bewoners verzekerd van een stabiel dakterras, ook op deze hoogte. We werkten hier in het formaat 90×45 in de kleur Brave Grey. Samen met het groen zijn het heerlijke plekken om te vertoeven en te genieten van het uitzicht.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9