Project

Combattants
Namen


De nieuwste blikvanger in de skyline van Namen is Combattants: een kantoorgebouw van 6.000 m² met een opvallende bouwstijl. Een energiezuinig gebouw, gebouwd met duurzame materialen, helemaal in lijn met de ambities van de projectontwikkelaars. Een dakterras ontbreekt niet!

Nieuwe look voor verouderd terrein

Brownfields, een ecologisch beleggingsfonds dat zich toelegt op de herontwikkeling van verouderde en vervuilde sites in stedelijke gebieden, is voor dit project een samenwerking aangegaan met Artone om een nieuwe look te geven aan het voormalige braakliggend terrein in Namen. Het gebouw ligt precies tussen de treinsporen en de wegen in en was zodoende ook logistiek een mooie uitdaging.

Modern bankgebouw

Het ontwerp van het gebouw komt van architect Emmanuel Bouffioux. Thomas et Piron was de aannemer. Het pand bestaat uit zeven verdiepingen, die naar boven toe trapsgewijs kleiner worden. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over Namen, in het bijzonder vanaf het dakterras op de bovenste verdieping. Met drie ondergrondse parkeerverdiepingen die plaats bieden aan 120 auto’s en 100 fietsen, is dit moderne bouwwerk compleet. In het gebouw heeft zich het regionale hoofdkantoor van Belfius Bank gevestigd.

Multifunctioneel dakgebruik

Het dak wordt multifunctioneel gebruikt binnen dit project; met groendaken, zonnepanelen en een dakterras. Voor het dakterras is Zoontjens ingeschakeld. Het 110 vierkante meter tellende dakterras legden we aan met Dreen®Magna in de kleur Nuance Light Grey. Een perfecte match in combinatie met de balustrades en de gevel.

RES Award

Dit project won de RES AWARD 2021 in de categorie ‘Best commercial development’

Lees meer over deze award

Meer weten
over dit project?

Neem contact op

Gerelateerde projecten