Project

GBS
De Stip
Arendonk

Foto’s: DCA

De nieuwe gemeentelijke basisschool De Stip (voorheen Sint-Jan) in Arendonk vervangt twee bestaande schoolgebouwen. De nieuwbouw is zo ontworpen dat de binnen- en buitenruimtes mooi samen gaan. De inrichting van het dak ontbreekt daarom niet.

Beweging en creativiteit

Het nieuwe schoolgebouw telt twee bouwlagen en is goed voor zo’n 4.500 m² vloeroppervlakte. Het is ontworpen door Markant Architecten. Zij streefden naar een architectuur van overgangen tussen ruimtes, passend bij de pijlers van de school: duurzaamheid, zorgzaamheid, beweging en creativiteit. De bouw is uitgevoerd door DCA.

Plaats voor 500 leerlingen

Op het gelijkvloers zijn de kleutersklassen, eetruimtes, turnzalen en administratie gesitueerd. Op de verdieping is er per leergraad van de lagere school een paviljoen, rechtstreeks bereikbaar via de speelplaats. Buiten is een grote fietsenstalling en veel speelmogelijkheden met onder andere zandbakken, een klimmuur en een loopparcours.

Gebruik van het dak

De daken, waarop uitgekeken wordt, zijn allemaal ingericht. Hetzij met groen, zonnepanelen en zelfs een bescheiden speeldak. Dit dak is zowel bereikbaar vanaf de buitenspeelplaats, als vanaf de tweede verdieping. Het samenspel tussen binnen- en buitenruimtes komt hierin duidelijk naar voren.

Veilig en stabiel

Voor de aanleg ervan schreef de architect Dreen®Nxt voor, in het formaat 60×40 cm in de kleur Light Grey. Met het Dreen®Nxt systeem is de school verzekerd van stabiliteit; zeer belangrijk op plekken waar kinderen spelen. In totaal telt het dak 116 vierkante meter.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9

Gerelateerde projecten